Novi bilans u Italiji: U jednom danu preminulo 168 ljudi, ukupno 631, građani u samoizolaciji

Prema poslednjim podacima italijanskih vlasti, u toj zemlji je od juče do danas preminulo još 168 osoba od virusa korona. Ukupno je preminula 631 osoba.
Za 24 sata broj preminulih u Italiji, koja je od jutros u totalnom karantinu, porastao je za čak 36 odsto, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu, navodi Rojters.
 
Ukupan broj zaraženih u Italiji povećao se sa 9.172 na 10.149, što predstavlja rast od 10.7 odsto.
 
Direktor Agencije je naveo da su se od virusa korona oporavile 1.004 osobe, što je skoro 300 ljudi više u poređenju sa 724, koliko se oporavilo prethodnog dana. U intenzivnoj nezi boravi 877 ljudi.
 
Opustošeni supermarketi u Italiji, građani zamoljeni da budu u samoizolaciji
 
Oko 60 miliona Italijana je zamoljeno da od danas budu u samoizolaciji kod svojih kuća zbog virusa korona. 
 
Na dramatičnoj konferenciji za novinare premijer Konte je rekao građanima da se odredba koju je potpisao svodi na "ostanite kod kuće". Cela Italija postala je jedan veliki karantin.
 
Kako prenosi N1, milanski supermarketi danas su opustošeni, satima se čekalo u gužvama i redovima za osnovne namirnice, pa i da bi se u objekte uopšte ušlo. Novinarka radija Popolare Sanja Lučić nalazi se u Milanu, a za 021 prenosi svoja iskustva direktno sa ulica ovog italijanskog grada.
 
Slovenija zatvara granicu sa Italijom
 
Slovenija je odlučila da zatvori granice sa Italijom i druga je zemlja koja se preduzela nakon što su vlasti Austrije ranije zabranle ulazak u zemlju svim državljanima Italije koji nemaju posebno lekarsko uverenje.
 
"Naredio sam Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu spoljnih poslova da zatvore granicu sa Italijom i prate Austriju", obajvio je svom tviter nalogu slovenački premiejr Marjan Šarec, navodeći da je ta odluka u skladu sa "dogovorom o zajedničkom i srazmernom delovanju".
 
U Sloveniji su do utorka popodne potvrđena 34 slučaja zaraze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet