Pet novih slučajeva koronavirusa u BiH, ukupan broj porastao na 18

Od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj u 11:45 sati, laboratorijskom analizom uzoraka u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske koronavirus (SARS-CoV-2) je potvrđen kod još pet osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.
Pet novih slučajeva koronavirusa u BiH, ukupan broj porastao na 18
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Reč je o ženskim osobama mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa ranije potvrđenim slučajem, koji je imao bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen koronavirus u Hrvatskoj. Oni se osećaju dobro, dve osobe su u izolaciji u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a tri osobe su u kućnoj izolaciji. Lekari Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka će pratiti njihovo zdravstveno stanje", saopšteno je. 
 
U petak je potvrđeno ukupno sedam novih slučajeva zaraženih virusom.
 
"Trenutno je koronavirusom zaraženo 15 osoba u Republici Srpskoj. Četiri osobe kod kojih je potvrđen virus se nalaze u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok je 11 osoba u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen", poručuju iz ovog Ministarstva.
 
Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 571 osoba u RS, koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom (SARS-CoV-2), a nadzor je završen kod 147 osobe. U BiH je ukupno 18 osoba zaraženo koronavirusom. 
 
"Još jednom podsećamo građane, koji se nalaze u kućnoj izolaciji, da poštuju mere koje im preporuči nadležni lekar. Članovi koji žive u istom domaćinstvu sa osobom u kućnoj izolaciji trebalo bi da ostanu u drugoj sobi ili održavaju udaljenost od najmanje jednog metra od osobe u izolaciji. Potrebno je dobro provetravati zajedničke prostorije (kuhinja, kupatilo) i izbegavati deljenje predmeta iz neposrednog okruženja osobe (četkice za zube, jelo, posuđe, čaše, peškire, krpe ili posteljinu)", poručili su iz nadležnog ministarstva u RS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.