Kruzeri sa zaraženima i stotinama putnika plutaju okeanima, niko ne želi da ih primi

Nekoliko kruzera nalazi se zaglavljeno na otvorenom moru ili u lukama širom sveta, nakon što su na njima otkriveni slučajevi zaraze virusom korona ili se sumnja na zarazu.
MS Braemar
 
Transatlantski kruzer s više od 600 putnika i najmanje pet potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona očajnički traži mesto za uplovljavanje nakon što ga je odbilo nekoliko karipskih luka.
 
Kako javlja CNN, dvadesetero putnika i još dvadesetero članova posade, među kojima je i lekar, u izolaciji su nakon što su se kod njih pojavili simptomi zaraze. Radi se o kruzeru britanske kompanije Fred Olsen Cruise Lines "MS Braemar".
 
Kruzer je trenutno usidren na oko 25 kilometara od Bahama i čeka dopuštenje lokalnih vlasti da se na njega dovezu hrana, gorivo i lekovi. Na kruzeru je 682 putnika i 381 član posade, a već tri dana čekaju dopuštenje da uplove u neku od luka na Bahamima.
 
Silver Shadow
 
Kanadski turista pozitivan je na virus korona na kruzeru "Silver Shadow", koji je usidren u Brazilu. Na kruzeru se nalazi 609 putnika i svi su u izolaciji još od četvrtka.
 
Silver Explorer
 
Na kruzeru "Silver Explorer", koji je usidren u Čileu, takođe se nalazi jedan putnik s virusom korona.
 
Na kruzeru se nalazi 111 putnika i 120 članova posade i svi su u izolaciji.
 
Golden Princess
 
Iako na kruzeru "Golden Princess", koji je usidren kod Novog Zelanda, nema potvrđenih slučajeva zaraze, troje putnika nalazi se u karantini. Jedan od njih pokazuje simptome virusa.
 
Ostali putnici ne smeju da se iskrcaju sa kruzera.
 
Norwegian Jewel
 
"Norwegian Jewel" trenutno pluta Tihim okeanom i traži luku u koju će uploviti. Nijedna država za sada ne želi da ga primi, iako nije potvrđeno da na njemu ima slučajeva zaraze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.