Zatvara se granica SAD i Kanade

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je danas da se privremeno zatvara granica SAD i Kanade za sva putovanja koja nisu neophodna.
  Zatvara se granica SAD i Kanade
Foto: FoNet/AP
"Na osnovu zajedničkog sporazuma, privremeno ćemo zatvoriti našu severnu granicu sa Kanadom za sva putovanja koja nisu neophodna", naveo je Tramp na svom Tviter nalogu i istakao da "neće biti pogođena trgovinska razmena".
 
Kanada, koja je drugi trgovinski partner sa SAD, najavila je u ponedeljak zatvaranje granica za sve strane državljane, osim za državljane SAD.
 
Država Vašington, koja je najpogođenija američka država pandemijom korona virusom sa 55 mrtvih od 115 zaraženih, graniči se sa Kanadom. Dva velika grada Sijetl i Vankuver nalaze se na nešto više od 200 kilometara udaljenosti.
  • Saučešće americi

    18.03.2020 23:30
    Ovo neće spasiti ameriku.
    Ponovio bih i naglasio ono što je rekao uvaženi nobelovac Robert Allen Zimmerman, poznatiji kao Bob Dilan:
    " Volim ameriku, kao i svi, moram to da kažem. Ali, americi će tek biti suđeno."

    Stvari koje će kažnjavati ameriku, dolaziće u naletima, talasima, u dugom vremenskom periodu. To će se dešavati dok ljudi u njoj ne zaključe, da na toj teritoriji nije dobro živeti. I opusteće, potpuno. Prestaće da postoji kao država.
    Više je neće biti.

    Kada ova epidemija prođe, i kada amerika odluči da prizna, izbrojaće se najveći broj žrtava upravo u njoj. To vam tvrdim.

    Kada krene epidemija u njoj, biće nemoguća za kontrolisanje, zbog ogromnih migracija, saobraćaja i ogromne teritorije.
    Države u njoj će, mimo federalne vlasti, primenjivati različite odluke.

    Nemam potrebu da vam ovo dokazujem. Sanjao sam to, nevezano.
    A sve se odigra ako to sanjam.

    Za to vreme, bojim se da ćemo se mi zabaviti nečim sasvim drugim, što nema veze sa virusom. No, sačekajmo i taj 01 do 10 aprila, da vidimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.