U Hrvatskoj 168 obolelih od virusa korona, u Crnoj Gori zabranjena svadbena okupljanja

U Hrvatskoj je danas potvrđeno 40 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 168, a Nacionalni štab civilne zaštite doneo je u danas odluku o prekidu međugradskog autobuskog i železničkog saobraćaja kako bi se sprečio porast broja zaraženih.
U Hrvatskoj 168 obolelih od virusa korona, u Crnoj Gori zabranjena svadbena okupljanja
Foto: Pixabay
Za više od 14.000 osoba određena je mera samoizolacije, 90 osoba je u karantinu, a na respiratorima su tri osobe.
 
"Epidemiološka situacija u Hrvatskoj i dalje je pod nadzorom, imamo podatke o zaraženim osobama i njihovom kretanju, ali loše je što pojedinci u samoizloaciji ne poštuju uputstva o samoizolaciji i to omogućava da se epidemija nekontrolisano širi", rekao je ministar zdravlja Vili Beroš.
 
Šef štaba Davor Božinović najavio je još rigoroznije mere za one koji krše pravila samoizolacije i ne drže se uputstava štaba.
 
"Naši životi će se sve više menjati i sve će se više održavati u zatvorenim prostorima. To je mera koja se pokazala kao nužna. Ljudi, ostanite kod kuće, osim onih koji moraju da idu na posao", rekao je Božinović.
 
Dodao je da se zatvaraju sve javne površine i da okupljanje ljudi neće biti dozvoljeno jer se virus prenosi s osobe na osobu.
 
Direktorka Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu Alemka Markotić rekla je da će u bolnice biti smešteni samo teži slučajevi, a da će blaži slučajevi morati da pronađu način da ostanu kod kuće u samoizolaciji.
 
U Bosni i Hercegovini 90 slučajeva
 
Ukupan broj obolelih u Bosni i Hercegovini je 90, nakon što je u Konjicu potvrđen još jedan slučaj.
 
Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije saopštilo je danas da je u toj zemlji registrovano još šest zaraženih korona virusom, čime se broj obolelih popeo na ukupno 76. 
 
U Crnoj Gori od juče nisu potvrđeni novi slučajevi zaraze, a u toj zemlji do sada je potvrđeno 14 zaraženih.
 
Od danas su u Crnoj Gori zabranjena svadbena okupljanja, a sahrane se mogu obavljati samo u užem krugu porodice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet