U Hrvatskoj u poslednja 24 sata 78 novoobolelih, ukupno 206 potvrđenih slučajeva

U Hrvatskoj je od jutros još 49 potvrđenih novoobolelih od korona virusa i sada ih je ukupno 206 potvrđenih slučajeva, objavljeno je u Zagrebu.
U Hrvatskoj u poslednja 24 sata 78 novoobolelih, ukupno 206 potvrđenih slučajeva
Foto: Pixabay
Ministar zdavstva Vili Beroš izjavio je da je u poslednja 24 sata u Hrvatskoj zabeleženo 78 novoobolelih, a ukupno je testirano 2.100 osoba.
 
"Ušli smo u fazu kada se broj obolelih povećava u veoma kratkom vremenu, u uzlaznoj smo fazi, a to se može zaustaviti jedino poštovanjem preporuka", rekao je ministar.
 
On je ukazao da su negativne okolnosti to što pojedini građani ne poštuju izrečene mere samoizolacije ili zabranu okupljanje na javnim mestima.
 
"Poželjno je boraviti napolju, ali ne u društvenim kontaktima", naglasio je Beroš i apelovao na građane da poštuju mere.
 
Direktorka zagrebačke Infektivne klinike Alemka Markotić rekla je da je kod većine pacijenata blaga klinička slika i da samo troje ima potrebe za respiratorima. Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je strože kazne za one koji krše mere.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet