Gadafi preti napadima na Italiju

Italija je pojačala mere bezbednosti nakon što je libijski lider Moamer Gadafi zapretio napadima uz ocenu da je na delu pokušaj "novog italijanskog kolonijalizma".
Italija je pojačala mere bezbednosti nakon što je libijski lider Moamer Gadafi zapretio napadima uz ocenu da je na delu pokušaj "novog italijanskog kolonijalizma".

"Između nas i Italije počeo je rat. Moj prijatelj Silvio Berluskoni je počinio zločin dozvolivši da Italijani učestvuju u ratu protiv Libije", izjavio je Gadafi za libijsku nacionalnu televiziju. On je istakao da je bombardovanje NATO na Libiju zločin i da se sada rat premešta na italijansku teritoriju. "To žele Libijci i ja to ne mogu sprečiti", poručio je Gadafi.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni izjavio je da Gadafijeve pretnje ratom na italijanskoj teritoriji nisu samo propaganda i da ih ne treba potcenjivati. "Gadafijeve izjave potvrđuju da je situacija veoma ozbiljna. Pojačali smo kontrolu", dodao je Maroni. On je upozorio da je smrt najmlađeg Gadafijevog sina, Saifa al-Araba, u NATO bombardovanju razbesnela Gadafija i da će on insistirati na odmazdi i represalijama protiv država članica NATO, a posebno protiv Italije.
  • janko

    03.05.2011 07:28
    @semtex, Vaskez NS, TT
    jel' se nasladjujete, bolesni umovi....
  • semtex

    02.05.2011 20:40
    metro
    Ce pukne neki metro...
  • 02.05.2011 20:12
    cuvar
    Promasili ga ,ali ce valjda uskoro crci... mogao je tu decu skloniti van Libije. Ali to je Slobin fazon! Tako mu i treba....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet