Merkel na prvom testu negativna na virus korona

Nemačka kancelarka Angela Merkel nije zaražena korona virusom, pokazao je prvi test koji je bio negativan, potvrdio je portparol nemačke vlade, koji je dodao da će kancelarka uraditi i dodatna ispitivanja.
Merkel je od nedelje u karantinu jer je imala kratak kontakt sa lekarom koji je, kako se kasnije pokazalo, zaražen virusom korona, prenosi Rojters.
 
Lekar, za kojeg se utvrdilo da ima korona virus je u petak dao nemačkoj kancelarki vakcinu protiv pneumokokusa, bakterije koja izaziva zapaljenje pluća.
 
"Imala je samo kratak kontakt sa lekarom, pa smo optimisti da verovatno nije inficirana", izjavio je šef kabineta kancelara Helge Braun.
 
On je rekao da će šezdesetpetogodišnja Angela Merkel raditi od kuće i biti više puta testirana u narednih nekoliko dana, javlja Rojters.
 
U Nemačkoj je do danas registrovano 22.672 zaraženih, a 86 osoba je umrlo od posledica korona virusa, podaci su Instituta "Robert Koh".
  • A

    23.03.2020 20:58
    Nasi
    Jesu li se testirali Vucko i Ana-njih dvoje setaju po ceo dan bez maske i rukavica
  • Slavko

    23.03.2020 18:18
    Angela
    Negativna osoba po prirodi, pa cak i na virus, nisam drugo ni ocekivao
  • Nikola

    23.03.2020 17:19
    Danke
    Drz se tetka Andjela, sta cemo mi bez tebe... jadni mi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet