Švajcarci objavili bankovne račune Gadafija i Mubaraka

Švajcarska vlada je saopštila da je ušla u trag više od 416 miliona dolara koji možda pripadaju libijskom vođi Muameru el Gadafiju ili ljudima iz njegovog okruženja.
Švajcarska vlada je saopštila da je ušla u trag više od 416 miliona dolara koji možda pripadaju libijskom vođi Muameru el Gadafiju ili ljudima iz njegovog okruženja.

Ovu informaciju je objavila švajcarska ministarka spoljnjih poslova Mišelin Kalmi-Rej na diplomatskom sastanku u Tunisu. Ona je kazala da je pronađeno i oko 410 miliona franaka koji se dovode u vezu sa bivšim egipatskim predsednikom Hosnijem Mubarakom i 60 miliona franaka koji bi mogli biti povezani sa bivšim predsednikom Tunisa Zinom el Abidinom Ben Alijem.

Švajcarske vlasti su naložile bankama i drugim finansijskim  institucijama da zamrznu imovinu koja bi mogla pripadati Gadafiju, Mubaraku i Ben Aliju i njihovim glavnim saradnicima.

  • GRADJANIN

    03.05.2011 11:25
    DUPLI ARŠINI
    Očito da prema nama postupaju kako i zaslužujemo.Kod Arapa su se pobunili SVI. A kod nas je princip: daj da se i ja makar malo učepim (posebno ovi na vlasti) ili IMT (ima li tu mene ?). Preletači u strankama, kradu ovi sa kojima sam se nekad borio protiv Slobe, kad vidim opet Slobin ratluk i Bajati daju duboko umne izjave.Kome da prijave NAŠE novce: Dinkiću i Maji, Dačiću ili žutima ? Verovatno su u dilemi pa čekaju i dalje, a dotle malo obrću novce.HA,HA,HA.Ko može, samo napolje iz ovog tamnog vilajeta.
  • 03.05.2011 08:37
    zasto tako svetske banke ne udju u trag bankovnih racuna od politicara koji su se za poslednjih 20 godina obrtali na vlasti u Srbiji, bas bi bilo interesanto malo zaviriti na njihove racuna i vratit novce u kase koje su oni pokrali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.