Vuhan ukida ograničenje kretanja

U kineskom gradu Vuhanu, gde je počela epidemija virusa korona, restrikcije kretanja biće ukinute 8. aprila posle više od dva meseca izolacije.
Kako su saopštile vlasti, ostatku provincije Hubej gde se Vuhan nalazi, mere izolacije ukidaju se od sutra, 25. marta.
 
Samo stanovnici koji se smatraju zdravim u prvo vreme moći će slobodno da se kreću. Osobe koje su zdrave mogu da napuste provinciju Hubej, a Vuhan od 8. aprila. 
 
Kina je zabranila ulazak i izlazak iz Vuhana 23. januara i proširila izolaciju na veći deo provincije narednih dana. Drastične mere uvedene su kada je novi virus počeo da se širi na ostatak Kine i van zemlje za vreme praznika lunarne Nove godine kada mnogi Kinezi putuju. 
 
U provinciji Hubej skoro da nije bilo novozaraženih u više od nedelju dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet