U Francuskoj karantin produžen do 15. aprila

Francuska vlada odlučila da dvonedeljni karantin stanovništva započet 17. marta produži do 15. aprila, izjavio je danas premijer Eduar Filip i dodao da bi taj period mogao dodatno da bude produžen.
U Francuskoj karantin produžen do 15. aprila
Foto: FoNet/AP
"Uz saglasnost predsednika Republike Emanuela Makrona, period karantina stanovništva trajaće do 15. aprila" u istim uslovima, rekao je Filip posle sastanka vlade.
 
Prema njegovim rečima, iste mere i dalje će se primenjivati, a period karantina može biti dodatno produžen.
 
Filip je rekao da je posle deset karantina jasno da je Francuska na početku talasa epidemije dok je korona virus pogodio istočni deo zemlje i približava se području Pariza i severu. Oko 67 miliona Francuza pozvano je 17. marta da ne izlazi iz svojih domova, a ukoliko to moraju, moći će samo u izuzetnim prilikama za nabavku hrane i iz zdravstvenih razloga.
 
U Francuskoj je od kovid-19 preminulo 1.700 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet