Tužba protiv Tirola zbog zataškavanja virusa u skijalištu

Austrijsko Udruženje za zaštitu potrošača (VSV) najavilo je tužbu protiv pokrajine Tirol zbog nesavesnog ponašanja u slučaju širenja koronavirusa u skijaškom centru Išgl i pokušaja zataškavanja zaraze.
Tužba protiv Tirola zbog zataškavanja virusa u skijalištu
Foto: Pixabay

VSV je objavio da se u samo dva dana javilo 400 osoba, od kojih više od 250 Nemaca kako bi se priključili tužbi.

Udruženje za zaštitu potrošača smatra da su tirolske vlasti prekasno reagovale na informacije o koronavirusu u skijalištu, odnosno da su pokušale da zatašakaju pojavu virusa i time izbegnu zatvaranje turističkog centra.

Izveštaji navode da se zaposleni u jednom od popularnih barova razboleo krajem februara, a bar je zatvoren tek 10. marta. Skijalište je tri dana kasnije stavljeno u karantin.

U međuvremenu brojni turisti iz Danske, Norveške, Nemačke, Austrije i Islanda su početkom marta po povratku kućama počeli da bivaju pozitivni na testovima za koronavirus.

Udruženje za zaštitu potrošača je prethodno podnelo prijavu protiv tirolskog guvernera Guntera Platera, gradonačelnika, vlasnika žičara i drugih zvaničnika. Istovremenu su uputili poziv širom Evrope kako bi prikupili izjave svedoka koje bi trebalo da dokažu da je zatvaranje skijaškog centra odloženo iz čisto komercijalnih razloga.

U Austriji je broj zaraženih koronavirusom porastao na 7.040 osoba, a preminulo je 58 osoba.

  • EvoOvako

    28.03.2020 09:01
    E
    To je država.
    Zamislite da je Merkelova radi što i ovaj naš... Ili bilo koji drugi ozbiljan političar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet