U Hrvatskoj još 49 slučajeva virusa korona, preminula četvrta osoba

U Hrvatskoj je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze virusom korona, pa je ukupan broj povećan na 635. Ukupno su do sada četiri osobe preminule od posledica koronavirusa, saopštio je u subotu Nacionalni štab civilne zaštite.

"Ako to uporedimo s jučerašnjim povećanjem, brojka je manja. Većina novih bolesnika dolazi iz jedne mikrolokacije, gde smo uveli posebne epidemiološke mere, stoga očekujemo da će te mere dovesti da u toj regiji zaraza ne ide tom brzinom dalje", rekao je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji za novinare.

U Hrvatskoj je ukupno testirano 4.938 uzoraka. Preminulih je četvoro, a poslednja žrtva koronavirusa je pacijentkinja iz Pule koja je imala 92 godine i druge bolesti. Na respiratoru je 19 bolesnika, a 45 osoba se oporavilo.

"Navedeno ukazuje da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična. Optimizam, solidarnost i vera su potrebni da bi zajedno prebrodili ovu svetsku krizu", rekao je ministar Beroš zahvalivši se svima koji akitvno doprinose tim nastojanjima. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.