Berane hoće srpske respiratore koje je Crna Gora odbila

Predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da direktno toj opštini donira respiratore koje je odbila da prihvati crnogorska vlada.

Šćekić je u obraćanju medijima naveo da "nije momenat za politička nadgornjavanja", jer "virus ne bira ni naciju ni veru ni političku partiju".

"U ovom trenutku su najbitniji životi i zdravlje naših građana, i niko ne sme da se nadgornjava na teret građana i zdravstvenog sistema. Molim sve da svoje političke pobude ostave po strani", kazao je Šćekić.

Vlada Crne Gore odbila je Vučićevu ponudu da Crnoj Gori pokloni pet respiratora, do koje je došlo nakon što su u Srbiji završila tri respiratora koje je ranije poručio crnogorski Fond za zdravstvo.

Potpredsednik Vlade Milutin Simović je u odgovoru na Vučićevu ponudu poručio predsedniku Srbije da se "fokusira na svoju državu, a da će se Crna Gora snaći kupovinom robe na tržištima gdе ta roba neće biti oduzimana".

Vučić je ponudio Crnoj Gori pet respiratora i saopštio da na taj način odgovara na "netačne informacije" da je Srbija konfiskovala respiratore poručene za potrebe crnogorskog zdravstva.

  • Uzas

    28.03.2020 16:03
    Jedan
    Koliko grama mozga treba da imas i sta sebi da umislis pa da odlucis o zivotu npr pet ljudi kojima respiratori trebaju-svoju guzicu bi prikljucio prvi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet