Trudnica zaražena virusom korona u Rimu rodila zdravu bebu

U poznatoj rimskoj bolnici "Gemeli" rođen je dečak, Noa, prva beba u Italiji koju je rodila majka zaražena koronavirusom.
Trudnica zaražena virusom korona u Rimu rodila zdravu bebu
Foto: Pixabay
Novorođenče i majka su dobro, a bebi je odmah nakon rođenja urađen test na koronavirus, koji je bio negativan.
 
Drugi će po protokolu biti obavljen nakon pet dana.
 
Ovo je važna vest koja je u subotu sa radošću dočekana u Italiji, jer je majka zarazena virusom Kovid-19 i ima obostranu upalu pluća, pa je dilema bila da li će roditi zdravo dete.
 
U bolnici "Gemeli" napravili su posebno odjeljenje za trudnice koje su zaražene koronavirusom i za one koju su zdrave. Sve trudnice preventivno su testirane na Kovid-19.
 
"Čini se da se žene koje zaraze Kovid-19 infekcijom u toku trudnoće ponašaju slično kao one pogođene drugom virusom. Takođe, u većini slučajeva trudnice s infekcijom Kovid-19 pokazuju blage simptome zaraze", izjavio je profesor Antonio Lanzone, direktor složene operativne jedinice za akušerstvo i akušersku patologiju Fondacije polikliničkog univerziteta Agostino Gemeli.
 
U GAK "Narodni front" u Beogradu u petak je trudnica iz Valjeva koja je zaražena novim koronavirusom rodila dečaka koji je dobio ocenu 10. Majka i beba su dobro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.