Stanovnici Moskve od sutra u kućnoj samoizolaciji, izlaze samo oni koji moraju

Svi stanovnici Moskve moraće od ponedeljka da ostanu u kućnoj samoizolaciji, najavio je danas gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.
Stanovnici Moskve od sutra u kućnoj samoizolaciji, izlaze samo oni koji moraju
Foto: Pixabay
"Danas sam potpisao ukaz o dodatnim merama kako bi se sprečilo rapidno širenje korona virusa. Od sutra će samoizolacija biti obavezna za sve stanovnike Moskve, bez obzira na starost", napisao je Sobjanjin na svom blogu, prenosi Tas.
 
U Ukazu je precizirano da će napuštanje domova biti moguće samo u slučaju da je potrebna hitna medicinska pomoć ili u slučaju opasnosti po život i zdravlje, u slučaju odlaska na posao, ukoliko nema drugog rešenja, obavljanja kupovine, kao i za izvođenje kućnih ljubimaca i to na udaljenosti od 100 metara od mesta stanovanja i iznošenja smeća.
 
U Rusiji je za proteklih 24 časa otkriveno 270 novih slučajeva zaraze, dok je ukupan broj obolelih dostigao 1.534 lica, a preminulo je 64.
 
Naredna nedelja je, prema odluci vlasti, neradna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet