Al Kaida preti osvetom za smrt Bin Ladena

Vođa ogranka Al Kaide u južnom Jemenu najavio je danas osvetu za ubistvo osnivača te terorističke mreže Osame bin Ladena.
Vođa ogranka Al Kaide u južnom Jemenu najavio je danas osvetu za ubistvo osnivača te terorističke mreže Osame bin Ladena.

"Osvetićemo se za smrt našeg šeika Osame bin Ladena i to dokazati neprijateljima Boga", izjavio je on AFP-u u telefonskom razgovoru iz južne jemenske provincije Abjan, uporišta Al Kaide.

"Videće ono što nisu očekivali...Pripremamo plan za nastavak džihada u narednom periodu", poručio je vođa ogranka Al kaide, insistirajući na anonimnosti "iz bezbednosnih razloga". "Mučenička smrt šeika Osame ne znači da će se džihad (sveti rat) okončati", kazao je on.

Bin Laden je "pripremio hiljade lavova poput njega, koji će slediti njegov put dok ne ostvarimo ono što nam je Bog obećao - Islamski kalifat", dodao je vođa jemenskog ogranka Al Kaide. Saudijski i jemenski ogranci Al Kaide povezali su se u januaru 2009. u organizaciju Al Kaida na Arabijskom poluostrvu, predstavljajući ozbiljnu pretnju američkim interesima kao i jemenskom predsedniku Aliju Abdulahu Salehu.

Zvanični Jemen pozdravio je ubistvo Bin Ladena, dok su njegove pristalice istakle da je reč o "katastrofi" i obećale nastavak džihada.

Manji tim američkih specijalaca, "mornaričke foke", izveo je u noći uzmeđu nedelje i ponedeljka prepad na luksuznu vilu usred pakistanskog letovališta Abotabad, na sat vožnje od prestonice, Islamabada, i posle 40 minuta razmene vatre ubio Bin Ladena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.