FOTO: Brod-bolnica stigao u Njujork

Vojni brod-bolnica sa 1.000 kreveta stigao je danas u njujoršku luku, kako bi pomogao bolnicama suočenim sa velikim brojem obolelih od korona virusa.
FOTO: Brod-bolnica stigao u Njujork
Foto: FoNet/AP
Kako javlja Frans pres, brod ima 12 operacionih sala i 1.200 bolničara.
 
Na tom brodu-bolnici biće pacijenti kojima je potrebna intenzivna nega, a nisu oboleli od korona virusa. Cilj je da se ostale bolnice koncentrišu na negu obolelih od korona virusa.
 
Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio rekao je za CNN da je ova pomoć vojske "veoma važna".
 
"Ovo je veoma dirljivo za sve nas, potrebna nam je pomoć", kazao je gradonačelnik Njujorka.
 
Grad Njujork je epicentar epidemije u SAD sa više od 33.000 zaraženih i 776 mrtvih, podaci su Univerziteta "Džon Hopkins". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.