Beskućnici u Las Vegasu spavaju na parkingu, sklonište zatvoreno zbog korone

Zvaničnici Las Vegasa pozvali su beskućnike da se smeste na jednom parkingu, jer je zatvoreno sklonište za beskućnike zbog muškarca pozitivnog na kovid-19.
Svakom beskućniku namenjeno je po jedno parking mesto, potvrdio je portparol gradske uprave Dejvid Riglmen.
 
Kako se navodi, prvobitno je bilo predviđeno da se na parking postave tepisi, ali su zvaničnici odustali od te ideje zbog straha da bi virus na taj način mogao brže da se širi.
 
Međutim, nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije ljudi koji spavaju na betonu sa pokrivačima, mnogi su kritikovali gradsku vlast navodeći da su beskućnike mogli da smeste u hotelske sobe koje su ostale prazne zbog zatvaranja hotela.
 
Bivši predsednički kandidat demokrata Hulijan Kastro, koji je i bivši sekretar za stanovanje i urbani razvoj u administraciji Baraka Obame, kazao je da je sada u gradu prazno 150.000 soba gde bi beskućnici mogli privremeno da se smeste.
 
Među komentarima na društvenim mrežama mogli su da se pročitaju i oni u kojima građani ističu da je Nevada jedna od najbogatijih američkih država, a da beskućnike smešta na parking.
 
U nedelju je tu smešteno 117 osoba.
  • Alo

    31.03.2020 14:44
    Trampe
    Ovo li je demokratija-ti zbog ovog bombardujes po svetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet