Naučnica posvećena borbi protiv HIV preminula od virusa korona

Gita Ramje, južnoafrička naučnica koja je život posvetila borbi protiv HIV-a, preminula je nakon što je kod nje potvrđena zaraza virusom korona.
Naučnica posvećena borbi protiv HIV preminula od virusa korona
Foto: 021
"Posvetila je godine svog života pronalaženju rešenja za prevenciju HIV-a kod žena", rekao je za BBC njen kolega i prijatelj Gevin Črčjard. "Gita je bila pravi borac. Kada bi se odlučila na nešto, niko nije mogao da je zaustavi. Zauvek će mi u sećanju ostati da se borila da bi ženama u ugroženim zajednicama omogućila bolji pristup zdravstvu", rekao je Črčjard.
 
Ramje, koja je u utorak umrla u bolnici blizu grada Durbana u Južnoafričkoj Republici, radila je kao glavna direktorka za nauku Instituta Aurum, koji je se u stručnim krugovima smatra liderom u borbi protiv HIV-a i tuberkuloze (Južna Afrika je zemlja sa najviše HIV pozitivnih na svetu).
  • Nema slučajnosti

    02.04.2020 07:28
    Dobro, a ko joj je dao virus korone, i kome je smetala njena borba?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet