U BiH 10 novih slučajeva virusa korona, ukupno 552

U Bosni i Hercegovini je, prema poslednjim informacijama posle testiranja 442 uzorka u dva velika klinička centra u Sarajevu i Banjaluci, potvrđeno 10 novih slučajeva koronavirusa i sada su obolele ukupno 552 osobe.
U BiH 10 novih slučajeva virusa korona, ukupno 552
Foto: 021.rs
Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić jutros je saopštio rezultate testiranja na koronavirus u posednja 24 sata u tom entitetu. Od 343 testirana uzorka u RS, sedam je pozitivnih, prenosi Klix.ba.
 
Takođe, potvrđeno je da je zaražena još jedna doktorka na UKC Banjaluka, a reč je o kontaktu van bolnice. Ukupno je u tom entitetu zaraženo 13 zdravstvenih radnika.
 
S ovim podacima u RS je ukupno 274 zaraženih koronavirusom, s tim da se oporavila 21 osoba, a pet je preminulo. U RS od početka pandemije testirano je ukupno 2.320 uzoraka.
 
Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom noći su testirana 33 uzorka zaposlenih na KCUS, od čega je pozitivan jedan administrativni radnik. Potom je testirano još 66 uzoraka iz Sarajeva i drugih gradova, od čega su dva uzorka pozitivna.
 
U BiH je do sada najviše zaraženih u Banjaluci i to 172, dok u ostalim gradovima taj broj još ne prelazi 30.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet