Kraljica Elizabeta se u nedelju obraća putem videa o virusu korona

Britanska kraljica Elizabeta u nedelju će se obratiti javnosti uživo iz Bakingemske palate povodom pandemije korona virusa.
Kraljica Elizabeta se u nedelju obraća putem videa o virusu korona
Foto: Pixabay
Obraćanja engleske kraljice javnosti su vrlo retka. U nedelju će to biti četvrti put tokom njene 68 godina duge vladavine da se obraća građanima zbog neke krize.
 
Prvi put je to bilo zbog Zalivskog rata 1991, zatim šest godina kasnije zbog pogibije princeze Dajane, a potom 2002. zbog smrti majke kraljice.
 
Poslednji put se javnosti uživo obratila 2012. godine zbog Dijamantskog jubileja, proslave 60 godina na britanskom tronu, navode britanski mediji.
  • Ma

    04.04.2020 02:19
    Ajde
    A nas kralj se javlja cetiri puta u minuti-to je vladar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.