Austrija razmišlja da popusti restriktivne mere zbog smanjene stope zaraze

U Austriji je do sada pozitivno na virus korona 11.506 osoba, a umrlo je 186 lica.
Austrija razmišlja da popusti restriktivne mere zbog smanjene stope zaraze
Foto: Pixabay
Pošto je dnevna stopa novih infekcija pala na 3,8 odsto, austrijska vlada razmišlja o labavljenju veoma restriktivnih mera kojima se bori protiv širenja virusa korona.
 
Najveći broj inficiranih i dalje ima u Tirolu - 2.627, zatim sledi Gornja Austrija - 1.859, Donja Austrija - 1.831, Beč - 1.677, Štajerska - 1.226, Salcburg - 1.049, Forarlberg - 714, Koruška - 307, i Burgenland - 210.
 
U proseku 51 odsto inficiranih su muškarci, a 49 odsto žene.
  • bubreg

    04.04.2020 13:19
    Sta znaci "veoma restriktivne mere"?
    Kretanje je dozvoljeno u bilo koje doba dana, mada napolju mozete biti samo sa ukucanima. Od srede na ulazu u sve markete dele besplatno zastitne maske jer je nosenje istih obavezno unutar trgovine. Marketi su dobro snabdeveni mada se povremeno moze primetiti da nedostaje toalet papira (!?) Idemo porodicno svaki dan u setnje i voznju bicikla, sto je i preporuka vlasti, naravno dokle god se drzi distanca sa drugim ljudima. Panike nema niti se ista siri od strane vlasti. Zivot je drugaciji svakako jer nema okupljanja i druzenja ali osim toga, daleko od smaka sveta.

    Lep pozdrav iz Gornje Austrije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.