Ukupno 1.126 obolelih u Hrvatskoj, za jednu noć u Osijeku umrle četiri osobe

U Hrvatskoj je zabeleženo 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da ih je sada ukupno 1126, a u noći između petka i subote su u Osijeku umrle četiri osobe, pa je ukupan broj umrlih 12, saopštio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

"U periodu od prethodna 24 sata, u Republici Hrvatskoj imamo 47 novih COVID-19 pozitivnih slučajeva, što znači da u ovom trenutku imamo ukupno 1126 obolelih", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukupno je urađeno 9833 testiranja, od čega u zadnja 24 sata 583.

"Nažalost, imamo četiri novopreminule osobe, sve četiri u KBC Osijek, a reč je o osobama starijeg životnog doba i svi su bili hronični bolesnici. Dakle, ukupno u Hrvatskoj imamo 12 preminulih osoba", napomenuo je ministar.

Na respiratoru je i dalje 39 osoba, a oporavljenih na današnji dan ima 119, što je 27 više u odnosu na petak.

"Ono što želim da vam kažem je da je epidemiološki jasno da su sledeće dve i po do tri nedelje kritično razdoblje koje će odrediti našu sudbinu. Stoga, budimo odgovorni i poštujmo mere. One su tu s vrlo jasnim razlogom i, ukoliko ih poštujemo, možemo da prebrodimo ovu opasnost", poručio je Beroš.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet