U Bosni i Hercegovini zaraženo 623, a preminula 21 osoba

U Federaciji BiH danas je testiran 371 uzorak, a korona virus potvrđen je kod 31 osobe, saopštio je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez.
U Bosni i Hercegovini zaraženo 623, a preminula 21 osoba
Foto: Pixabay
On je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da je do sada ukupno testirano 2.646 građana Federacije BiH, a zaključno s današnjim danom pozitivno je 320 osoba.
 
Od posledica zaraze korona virusom, do danas preminulo je 14 osoba. u Federaciji.
 
Čerkez kaže da je danas, prvog dana vikenda, imao priliku da obiđe lokacije na kojima se građani okupljaju u gradu i okolnim planinama i da je sreo preveliki broj ljudi u grupama.
 
Zamolio je građane da se ponašaju ozbiljnije, a MUP da ojača kontrole.
 
"Najlakše bi bilo doneti naredbu da se zabranjuje šetanje svakom stanovniku. Međutim, u ovom vremenu smatramo da to nije rešenje. Apelujemo na razum i moralnu obavezu, da nikoga ne zarazimo", rekao je Čerkez, prenosi klix.ba.
 
Ukupno je u Bosni i Hercegovini zaraženo 623, a preminulo je 21 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet