Na američkom nosaču aviona 155 članova posade zaraženo virusom korona

Broj zaraženih virusom korona na američkom nosaču aviona USS Teodor Ruzvelt je porastao, zaraza je dosad potvrđena kod 155 članova posade.
Na američkom nosaču aviona 155 članova posade zaraženo virusom korona
Foto: Pixabay
U protekla 24 sata došlo je do porasta i sada je 13 odsto posade zaraženo virusom korona, objavili su iz američke mornarice u subotu nakon što su smenili kapetana broda jer je molio za pomoć zbog širenja virusa.
 
Amerikanci kažu da je testirano 44 odsto posade od oko 5.000 ljudi i da je 1.548 prebačeno na obalu.
 
Niko od zaraženih mornara nije hospitalizovan, navodi se usaopštenju.
 
Ranije ove sedmice Kapetan Bret Krozije zatražio je od mornarice da omogući njegovim zaraženim mornarima karantin na ostrvu Guam, na Pacifiku, gde je nosač Teodor Ruzvelt bio u misiji.
 
Njegovo pismo pojavilo se u medijima i pre nego što je mornarica reagovala, pa je američka vojska odlučila da smeni kapetana kojeg su mornari s broda ispratili ovacijama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet