Češka prva u Evropi ublažila mere uvedene zbog pandemije

Češka je prva evropska država koja je relaksirala mere uvedene zbog pandemije virusa korona, pa je od utorka uveče stanovnicima dozvoljeno da voze bicikl, džogiraju i pešače bez zaštitih maski, uz obavezu da drže distancu od dva metra.
Pojedini sportski objekti, poput terena za tenis i golf, mogu biti otvoreni, sve dok ne igra više od dvoje ljudi.
 
Jedan broj radnji koje su bile zatvorene duže od tri nedelje biće otvorene u četvrtak, što uključuje prodavnice alata, prodavnice za uređenje doma, prodavnice bicikala ili servise za popravke.
 
Brojne radnje trebalo bi da budu otvorene posle Uskrsa, uključujući i prodavnice obuće.
 
Češka je jedna o nekoliko država koje su proglasile vanrednu situaciju, koja traje sada već četiri nedelje, pre nego što je registrovan prvi smrtni slučaj od Covida-19, kao i prva zemlja koja je naložila nošenje zaštitnih maski u javnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet