Objavljivanje dobitnika Pulicerove nagrade odloženo za 4. maj zbog pandemije

Objavljivanje dobitnika Pulicerove nagrade odloženo je za 4. maj zbog pandemije virusa korona, saopštili su danas članovi Odbora nagrade.
Dobitnici Pulicerove nagrade za novinarstvo, književnost i muziku biće poznati javnosti 4. maja preko lajv strima, kada će svoje odluke objaviti Odbor za dodelu nagrade.
 
"Odbor Pulicerove nagrade čine ugledni novinari koji su na prvoj liniji i neprestano informišu javnost o brzom razvoju pandemije virusa korona", saopštila je Dena Kanedi iz organizacije dodele Pulicerove nagrade.
 
Nagradu dodeljuje Univerzitet Kolumbija iz Njujorka.
 
Priznanje se dodeljuje svake godine u 21 kategoriji. U 20 kategorija svaki dobitnik dobija diplomu i nagradu od 10.000 američkih dolara.
 
Pobednik u kategoriji javna služba u novinarstvu su uvek novine koje dobijaju zlatnu medalju, iako se prilikom obrazlaganja nagrade može navesti i najzaslužniji pojedinac.
 
Među dobitnicima nagrade našli su se između ostalih i Mihajlo Pupin i Dušan Čarls Simić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet