Istraživanje: Jedan oboleli od virusa korona zarazi šestoro ljudi

Novi virus korona "projurio je" kroz Kinu mnogo brže nego što se ranije mislilo, saopštio je istraživački tim iz Sjedinjenih Američkih Država, sugerišući da će izuzetno rasprostranjena vakcinacija ili imunitet biti neophodni za završetak pandemije.
Istraživanje: Jedan oboleli od virusa korona zarazi šestoro ljudi
Foto: Pixabay
Svaka osoba koja je inficirana tokom epidemije u Vuhanu verovatno je prenela virus na 5,7 drugih ljudi, pokazala je matematička analiza nacionalne laboratorije u Los Alamosu. To je dvostruko više nego što su Svetska zdravstvena organizacija i druge zdravstvene vlasti u svetu objavile u februaru, prenosi Blumberg.
 
Uz ogradu da se ti podaci sada odnose samo na kinesku epidemiju, istraživači navode da ako se ovo pokaže kao validno i za ostatak sveta, pandemiju će biti teško kontrolisati na način kako su pojedine vlasti predvidele.
 
Po stopi po kojoj su pravljene kalkulacije u studiji, da bi se suzbio virus oko 82 odsto populacije bi moralo da stekne imunitet, da li vakcinisanjem ili time što su preležali virus, navodi tim iz Los Alamosa. 
 
Vlade širom sveta pokušavaju da pronađu načine kada i kako da izađu iz nedelja restriktivnih mera, a u pojedinim delovima Kine one su opet uvedene.
 
Skoro milion i po ljudi u svetu je obolelo od virusa korona, uključujuči i nedavne slučajeve u Kini bez tipičnih simptoma Covida-19, piše Blumberg.
  • China

    09.04.2020 09:30
    lied
    Grandma' died.
  • Istina

    09.04.2020 08:25
    Nije jednostavna
    Nije pouzdano donositi odluke na bazi svih nagađanja koja postoje, istina je nedostižna trenutno, , treba biti oprezan ali i uzeti sve sa merom i razumom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet