Intenzitet avio-saobraćaja u SAD kao pre 60 godina

Broj Amerikanaca koji se prevoze avionima pao je na nivo od pre više od 60 godina, imajući u vidu da su se Amerikanci zatvorili su svoje domove, kako se ne bi zarazili novim korona virusom.
Intenzitet avio-saobraćaja u SAD kao pre 60 godina
Foto: Pixabay
Transportna bezbednosna administracija registrovala je 94.931 putnika u sredu, što je pad od 96 odsto u odnosu na isti dan prošle godine i drugi dan zaredom je taj broj manji od 100.000.
 
Službenik koji je zadužen za brojanje osoba koje prolaze kroz TSA skenere navodi da je broj putnika još manji, jer broj registrovanih uključuje i posade aviona i ljude koji rade u radnjama i ugostiteljskim objektima na aerodromima.
 
Prethodni podaci o tome da je dnevno avionima putovalo manje od 100.000 putnika datiraju iz 1954. godine.
 
Kako je putovanje avionima postajalo sve bezbednije i pristupačnije, broj putnika je rastao svake godine do 2001, odnosno do terorističkih napada 11. septembra, kada je rast usporio do 2003. godine.
 
Podaci TSA navode da je samo 1. marta ove godine zabeleženo 2,3 miliona putnika, isto kao i prethodnih godina, a pad je počeo od druge nedelje marta. Ljudi koji i dalje putuju su medicinski radnici koji idu ka žarištima, poput Njujorka, gde pomažu u lečenju obolelih.
 
Kompanija Junajted erlajnz saopštila je da gubi 100 miliona dolara dnevno, a Delta er oko 60 miliona, pa su se vodeći avio-prevoznici prijavili za državnu pomoć.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.