Istorijski pad zaposlenosti u Kanadi, bez posla ostalo milion ljudi

Kanadsko tržište rada u martu beleži istorijski pad zaposlenosti zbog pandemije virusa korona.
Bez posla je ostao 1,01 milion radnika, što je najveći pad od 1976. godine. Stopa nezaposlenosti porasla je na 7,8 odsto , dok je u februaru bila 5,6 odsto.
 
Više od četiri miliona ljudi, ili svaki peti radnik, već se prijavilo za socijalnu pomoć za hitne slučajeve od kada je vlada uvela mere socijalnog distanciranja i naredila zatvaranje nekih kompanija kako bi se usporilo širenje virusa korona.
 
Pre pandemije najveći pad zaposlenosti u Kanadi bio je u januaru 2009. kada je bez posla ostalo 125.000 ljudi. Brojke su sada gore nego što su ekonomisti očekivali. Prognozirali su za mart da će nezaposlenost rasti za 500.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.