Pacijenti iz Južne Koreje za koje se verovalo da su izlečeni, ponovo zaraženi virusom korona

Više od 90 pacijenata iz Južne Koreje za koje se verovalo da su ozdravili ponovno pozitivno na virus korona.

Đeong Un-kijang, direktorka korejskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC), rekla je da je veća verovatnoća da je virus reaktiviran nego da su pacijenti ponovno zaraženi.

Južnokorejski zdravstveni radnici ističu da je nejasno kako se to dogodilo i da su epidemiološka istraživanja i dalje u toku.

Međunarodna zajednica istražuje da li oni koji su preležali  koronavirus mogu ponovno da se zaraze. Države se nadaju da će oni koji preleže bolest razviti imunitet koji će sprečiti ponovno izbijanje pandemije.

Kada se govori o 91 pacijentu u Južnoj Koreji, koja ima 7 hiljada ozdravljenih, Kim Vu-Đo, profesor zaraznih bolesti sa univerzitetske bolnice Guro, ističe da je „to samo početak“ i da će „ta brojka da raste“.

I Kim smatra kako je veća verovatnoća da se pacijentima bolest vratila, a ne da su se ponovno zarazili.

Drugi stručnjaci tvrde da bi „krivci“ mogli da budu i neispravni testovi, kao i da ostaci virusa i dalje mogu da budu u telima pacijenata, ali da nisu zarazni i da ne predstavljaju opasnost za druge.

"Postoje različite interpretacije i mnoge varijabile", rekao je Đung Ki-suk, profesor plućnih bolesti iz univerzitetske bolnice Halim.

"Vlada mora da osmisli odgovore za svaku od tih varijabila."

Južna Koreja je danas saopštila da ima 27 novih slučajeva zaraze, što je najmanje od februara kad je bilo i do 900 slučajeva dnevno.

  • ...

    10.04.2020 19:24
    Isti virus, ali isti...dva puta? Sumljam. Mozda ih nisu dobro testirali? I to mi je nekako sumljivo, više na to navijam. A, mozda je mutirao?
  • Jovo nanovo

    10.04.2020 18:46
    Bednjak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet