Austrijska policija od danas kažnjava novčano na licu mesta

Austrijska policija od danas je dobila mogućnost da na licu mesta novčano kažnjava građane koji ne poštuju mere austrijske vlade za borbu protiv virusa korona.

Ko ne bude nosio masku kojom pokriva nos i usta na mestima na kojima je uvedena obaveza, a to se tiče radnji i gradskog prevoza, moraće da plati kaznu od 25 evra.

Kod svih drugih kršenja mera predviđena je kazna u visini od 50 evra.

Do sada je policija samo podnosila prijave protiv prekršilaca mera, kao što je nepridržavanje dovoljnog odstojanja od najmanje jednog metra prema drugim licima, ili okupljanje više ljudi, a nadležne vlasti su potom na kućnu adresu slale velike kazne.

Nova uredba omogućava policiiji da vrši kontrolu u gradskom prevozu i radnjama i na licu mesta novčano kažnjava.

Do sada je bilo nejasno ko će se u gradskom prevozu brinuti o tome da svi putnici poštuju obavezu nošenja zaštitne maske, a pošto su prevoznici odmah najavili da to nisu u stanju da učine, sada je policija dobila ovlašćenja da kaznama natera građane da se te mere pridržavaju.

  • /

    11.04.2020 14:30
    /
    Moja sestra živi u Canadi i tamo su kazne ako ne poštuješ propise oko maski, rukavica, razmaka između osoba 1200$.
  • Branko

    11.04.2020 14:18
    @ Domanovic
    Oni mogu napolje zato sto su daleko kulturniji diciplinovaniji i civilizovaniji od nas i postuju sve preporuke struke i svoje Vlade, a mi ne. Kada izadju napolje, oni se ponasaju drustveno odgovorno, a mi kao krdo ili kao neodgovorni, bahati i sebicni pojedinci. Sve je to opstepoznato i zbog toga oni prolaze onako, a mi ovako kako prolazimo. I da znas, to nije nista novo, nismo se mi mnogo promenili jos od socijalizma pa sve do danas i to se lako vidi svuda i na svakom koraku.
  • Domanovic

    11.04.2020 12:50
    Zlatno doba
    Oni idu napolje, zasto nisu u kuci?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).