Uskršnje službe u Crnoj Gori prenosiće se putem crkvenih medija

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da će liturgije povodom Uskrsa biti održane bez prisustva vernika i sve je pozvala da praznik proslave uz poštovanje i uputstva medicinske struke.
Uskršnje službe u Crnoj Gori prenosiće se putem crkvenih medija
Foto: 021.rs
Kako su naveli, nakon sastanka sa nadležnima iz medicinske struke, uvereni su da opasnost smrtonosne zaraze nije prošla i da su "pred nama ne samo dani proslavljanja Vaskrsa, nego i dani obavezne i pojačane pažnje u vezi opšte zdravstvene zaštite", prenosi RTCG.
 
Uskršnje službe, koje će služiti mitropolit i sveštenici će se prenositi putem crkvenih medija.
 
U MCP, kako su naveli, shvataju da nema nikakve sumnje da bi saborno liturgijsko okupljanje na Uskrs sa vernim narodom bilo zloupotrebljeno kako bi se Crkva po ko zna koji put lažno optužila za ”antidržavnu delatnost”.
 
Navodi se, takođe, da će se u prvim danima redovnog stanja Crkva angažovati da se obnove protestne litije. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet