Istraživanje: Tri odsto Holanđana ima antitela za virus korona

Istraživanje sprovedeno u Holandiji pokazalo je da oko tri odsto stanovnika te zemlje ima antitela za novi virus korona, tako da može da se pretpostavi koliko je već stanovnika preležalo infekciju.
Istraživanje: Tri odsto Holanđana ima antitela za virus korona
Foto: Pixabay
To je izjavio direktor nacionalnog instituta za zdravlje Jap Van Dizel u holandskom parlamentu.
 
"Ovo istraživanje pokazuje da je oko tri odsto Holanđana razvilo antitela na virus korona. Iz toga možete da izračunate da se radi o nekoliko stotina hiljada građana, u zemlji koja ima 17 miliona stanovnika", rekao je Van Dizel.
 
U Holandiji je zvanično potvrđeno 28.158 slučajeva virusa Covid-19, ali su se testirale samo osobe sa teškim sindromima i zdravstveni radnici.
  • Leskovcanin

    13.05.2020 19:46
    Ja imam antitela a nisam imao simptome bolesti igg antitela.
  • Somborac

    16.04.2020 17:09
    @Milos
    To je jako dobro, ako 100000 ljudi ima antitela, iz njihove krvne plazme ce izvuci atitela i kako se vec to radi, presaditi ih u tela ostatka stanovnika.
  • Bora

    16.04.2020 13:14
    30%
    U Srbiji 30%.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet