Indija će novčano i zatvorom kažnjavati one koji pljuju u javnosti

Pljuvanje u javnosti u Indiji kažnjavaće se novčano i zatvorom do jedne godine, objavila je vlada pošto je broj zaraženih virusom korona prešao 12.000 ljudi.
Pljuvanje na ulici raširen je problem u državi s 1,3 milijarde stanovnika i ometa napore da se suzbije širenje bolesti.
 
Pljuvanje nakon žvakanja duvana, listova čaja, palminih oraha i sličnih proizvoda uobičajeno je u Indiji i neke savezne države kažnjavaju ga već godinama, ali to ljudi uglavnom ne shvataju ozbiljno.
 
U poslednje vreme zabeleženo je nekoliko incidenata u kojima su oboleli od Covida-19 čak pljuvali po medicinskim radnicima.
 
"Virus se prenosi kapljično i pljuvanje je opasno, pa moramo da uvedemo oštrije kazne", rekao je portparol Ministarstva.
  • Bubamara

    16.04.2020 14:42
    Treba i kod nas
    Kamo sreće da se i kod nas uvede ista mera za pljuvanje po ulicama . Mislim da je nekada u doba socijalizma bilo kažnjivo i tada je bilo i pozornika milicionera na ulicama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet