Najmanje 20 zaraženih virusom korona u predsedničkoj palati u Avganistanu

Najmanje 20 zaposlenih u avganistanskoj predsedničkoj palati testirano je pozitivno na virus korona, izjavio je visoki vladin zvaničnik koji je tražio da ostane anoniman.
Ne zna se da li je predsednik Ašraf Gani bio u kontaktu sa zaraženima niti da li je testiran.
 
Predsednička palata je odbila da prokomentariše ove navode.
 
Gani je navodno u samoizolaciji, iako se i dalje svakodnevno sastaje sa nekim visokim zvaničnicima. On ima 70 godina i izlečio se od raka, te spada u jako rizičnu grupu.
 
U Avganistanu je zvanično potvrđeno 993 pozitivnih slučajeva iako je Međunarodna organizacija za migracije saopštila da se u poslednja dva meseca više od 200.000 Avganistanaca vratilo iz Irana.
 
Iran je jedna od najteže pogođenih zemalja na svetu, sa više od 82.000 zaraženih i više od 5.000 umrlih od Covida-19.
 
Mnoge izbeglice koje su se vratile nisu testirane, te se javio strah od nekontrolisanog izbijanja zaraze u zemlji opustošenoj ratom u kojoj je i zdravstveni sistem loš.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet