U Rusiji 58.000 obolelih od virusa korona, preminulo više od 500 pacijenata

U Rusiji je broj inficiranih koronavirusom dostigao gotovo 58 hiljada, jer je za poslednja 24 sata registrovano novih 5.236 slučajeva.
U Rusiji 58.000 obolelih od virusa korona, preminulo više od 500 pacijenata
Foto: Pixabay
Ukupno je umrlo 513 obolelih osoba, a za poslednja 24 sata 57. Od početka epidemije ozdravilo je ukupno 4.420 osoba, što je 7,6 odsto inficiranih, saopštile su ruske zdravstvene vlasti. Premijer Rusije Mihail Mišustin upozorio je da je u regionima Rusije malo urađeno na stvaranju bolničkih mesta za obolele od COVID -19 i kritikovao gubernatore za neozbiljno shvatanje primene neophodnih mera.
 
"Ostaje manje od nedelje da se realizuju naredbe. Rezultati koje imamo danas teško da se mogu oceniti zadovoljavajućim", rekao je Mišustin na savetovanju sa kriznim komitetom.
 
Ruska Vlada je obavezala regione da obezbede sto hiljada bolničkih mesta za obolele koronavirusom, tako što će menjati specijalizovanost bolnica. U Moskvi je ukupno inficirano skoro 32.000 pacijenata, od kojih je 2.267 ozdravilo, a umrla 261 osoba.
 
Gradski krizni štab upozorio je da se dve trećine umrlih pacijanata sa virusom COVID-19 nije obraćalo za medicinsku pomoć u ranijem stadijumu bolesti.
 
"Infekcija koronavirusom može se pobrkati sa akutnom respriratornom infekcijom, ili sezonskom alergijom. Čak i na prvi pogled neznačajni simptomi, kao što su kašalj, kijavica, povišena temperatura mogu svedočiti o infekciji koronavirusom", saopštio je ruski krizni štab.
 
Zbog toga u Moskvi od 22. aprila za osobe sa tim simptomima važi režim samoizolacije.
  • Aleksandar

    22.04.2020 19:49
    Rusi, znači, ušli na velika vrata cirkusa Korona. Mora da su se dobro ucenjkali kako bi podržali ovu besmislenu priču?
  • Djokic Djoka

    22.04.2020 18:21
    The Moscow times...video...
    DemoNkratija na Putinov nacin.

    Neki dan,izveli bakicu iz starackog doma ,osoblje je ostavilo u parku,da umire na klupi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.