Vesti se sve više čitaju na Fejsbuku

Društvena mreža Fejsbuk se sve više koristi za pristup internet sajtovima s vestima, mada je pretraživač Gugl i dalje na prvom mestu, navodi se u danas objavljenoj studiji u SAD.

Društvena mreža Fejsbuk se sve više koristi za pristup internet sajtovima s vestima, mada je pretraživač Gugl i dalje na prvom mestu, navodi se u danas objavljenoj studiji u SAD.

U studiji koju je sproveo Institut Pju, posmatrano je tokom prvih devet meseci kako korisnici dolaze do vesti preko interneta.

Posmatrano je 25 popularnih internet sajtova sa sadržajem vesti u SAD, i ustanovljeno da je 40 odsto poseta tim sajtovima išlo preko drugih vebsajtova.

Vodeći preko kojih se dolazilo su "Google Search" i "Google News", ali i društvene mreže, posbeno Fejsbuk, brzo su postali važan izvor, navodi se u studiji.

Tako je Fejsbuk postao drugi ili treći izvor u pet od 25 posmatranih sajtova.

"Ako je pretraga za sadržajem vesti najvažniji napredak protekle decenije, podela vesti mogla bi da bude jedna od najvažnijih napredaka u narednoj deceniji", navodi se u studiji.

Mreža kratkih poruka Tviter je međutim jedva prisutna kao izvor
pristupa vestima preko interneta. Samo jedan sajt od 25, "Los Anđeles Times", dobio je više od jedan odsto svojih čitalaca preko Tvitera.

Studija takođe pokazuje da najveći deo ljudi koji koriste internet posećuju sajtove sa vestima povremeno, možda jednom ili dva puta mesečno, i ostanu samo nekoliko minuta, dok samo njih sedam odsto je među onima koji to čini redovnije, više od 10 puta mesečno, i da provode više od jedan sat čitajući ih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.