U Sloveniji 15 novozaraženih, obolela i tri slovenačka vojnika na Kosovu

U Sloveniji je u poslednja 24 sata zabeleženo 15 novih slučajeva virusa korona, pošto je testirana 1.161 osoba, a još jedan pacijent je premunuo od posledica virusa, čime je broj umrlih povećan na 81.

Virus je prvi put potvrđen i kod slovenačkih vojnika, i to kod trojice u misiji NATO na Kosovu.

Ukupno je do sada obavljeno 48.179 testova na novi virus korona, a infekcija je potvrđena kod 1.388 ljudi.

Trenutno je hospitalizovano 77 osoba, od čega 23 na odeljenjima intenzivne nege, a u petak su iz bolnica otpuštene još četiri osobe. Broj hospitalizovanih je u poslednoj nedelji u stabilnom stanju, dok se broj teže obolelih na intenzivnim odeljenjima smanjuje.

Stanje je i dalje najteže u domovima za stare, čije osoblje je u petak protestovalo, žaleći se na teške uslove rada i tvrdeći da su ti domovi s osetljivom populacijom pretvoreni u zarazne klinike.

U subotu je prvi put potvrđen virus kod slovenačkih vojnika, i to onih u misiji na Kosovu, gde je najveći broj pripadnika slovenačke vojske od svih ostalih misija zajedno. Zaraza je potvrđena kod trojice vojnika i oni su smešteni u izolaciju u bazi u Prištini.

Njihovo zdravstveno stanje je dobro, saopštila je slovenačka vojska. Kako se navodi u saopštenju, ti vojnici će biti vraćeni u Sloveniju "čim to bude moguće".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).