U Meksiku pronađeno 180 tela

Broj tela pronađenih u masovnim grobnicama u severnoj meksičkoj državi Durango porastao je na 180, a među njima su i tela 12 žena, saopštile su meksičke vlasti.

Broj tela pronađenih u masovnim grobnicama u severnoj meksičkoj državi Durango porastao je na 180, a među njima su i tela 12 žena, saopštile su meksičke vlasti.

Tela su otkrivena u pet odvojenih grobnica, u potrazi koja traje od 11. aprila, potvrdio je zamenik sekretara za javnu bezbednost države Durango Huan Rosales. On je kazao da su forenzičke analize pokazale da su žrtve ubijene između 2007. i početka ove godine i odbio da govori o tome ko bi mogao da bude osumnjičen za zločine i o identitetu žrtava.

Prošlog meseca vlasti su otkrile 183 tela u 40 masovnih grobnica u severoistočnoj državi Tamaulipas, na granici Meksika sa Sjedinjenim Američkim Državama. Tajne grobnice izazvale su nove kritike na račun vlade predsednika Felipea Kalderona i njegovog neuspeha da zaustavi krvoproliće, uprkos ofanzivi protiv organizovanog kriminala u koju je uključeno na desetine hiljada vojnika. Više od 85.000 ljudi učestvovalo je u protestima na glavnom trgu u Meksiko Sitiju u nedelju, tražeći prekid nasilja u kojem je, po procenama medija, od 2006. godine ubijeno 37.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet