Slovačka: Kanibal žrtve tražio na internetu

Slovačka policija je u utorak u predgrađu gradića Kisaka uhvatila muškarca kojeg je već neko vreme sumnjičila za pokušaj ubistva i kanibalizam.
Slovačka policija je u utorak u predgrađu gradića Kisaka uhvatila muškarca kojeg je već neko vreme sumnjičila za pokušaj ubistva i kanibalizam.

Zasedu je planirala već neko vreme, a nakon akcije, u osumnjičenog su ispalili pet metaka. On i jedan od policajaca teško su ranjeni i u bolnici bore za život.

Slovački ministar unutrašnjih poslova Daniel Lipšic izjavio je da je 43-godišnji kanibal "hranu" tražio na internetu. Potencijalnim žrtvama nudio je pomoć u samoubistvu, a za uzvrat bi pojeo telo.

Otkrili su ga tek nakon što se jedan Švajcarac javio na oglas misleći da se muškarac šali. Nakon što je shvatio njegove prave namere pozvao je policiju i poslužio kao mamac kanibalu.

Iako policija nije želela ni juče ni danas da saopšti identitet tog navodno prvog slovačkog kanibala, u medijima je procurelo da je reč o kompjuterskom programeru iz mesta Sokol koji je oženjen i ima dve ćerke. Član je streljačkog kluba vojnika.

Slovački mediji saznali su da je Matej Čurko pre dva meseca otpušten s posla zato što je radno vreme provodio četujući na internetu.

Za pokušaj ubistva policajca i hladnokrvno planiranje ubistva Švajcarca, Mateju Čurku preti doživotna robija ili doživotni boravak u psihijatrijskoj bolnici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet