U Španiji produženo vanredno stanje do 24. maja

Španski parlament danas je prihvatio predlog vlade da vanredno stanje u zemlji zbog epidemije korona virusa bude produženo do 24. maja.
U Španiji produženo vanredno stanje do 24. maja
Foto: Pixabay
Vanredno stanje uvedeno je 14. mata, kada su zdravstvene vlasti saopštile da je izgubljena kontrola nad širenjem epidemije i da je neohodno maksimalno ograničiti kretanje ljudi, a posle toga je dva puta produžavano.
 
Premijer Pedro Sančez do početka zasedanja nije dobio podršku najvećih opozicionih stranaka, pa je izgledalo da nema šansi da njegov predlog bude usvojen.
 
Sančez je, međutim, neposedno pre glasanja uspeo da ispregovara podršku regionalne baskijske partije i partije "Građani", pa je ipak obezbedio tesnu većnu.
 
"Ukidanje vanrednog stanja u ovom trenutku bi bila ogromna, neoprostiva greška", rekao je Sančez pre glasanja, a privrednicima je poručio da je svestan gubitaka koje imaju, ali da će im država pomoći da izađu iz krize.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.