Čim popuste mere, droga će preplaviti Evropu

Čim popuste mere uvedene zbog pandemije virusa korona, droga će preplaviti evropsko tržište, ocenjeno je u izveštaju Evropskog monitoring centra za droge koji navodi da su marihuana i kanabis trenutno veoma traženi.
Pandemija je poremetila trgovinu drogom, pa se dileri snalaze tako što ogromne količine kokaina šalju brodovima u kontejnerima, a za kamuflažu koriste voće i povrće, jer je prevoz ovih prehrambenih proizvoda manje pogođen novonastalom situacijom.
 
Stručnjaci navode da bi cena heroina mogla da padne na ilegalnom tržištu, dok je cena marihuane znatno porasla. U nekim evropskim zemljama deo zavisnika koji nisu korisnici medicinskog tretmana nagrnuo je u centre za odvikavanje radi dobijanja "metadona" budući da je heroin trenutno skup.
 
U izveštaju koji je objavio Evropski monitoring centar za droge navedeno je da su na analiziranim tržištima "darkneta" otkrili da je u vreme pandemije povećana prodaja proizvoda od kanabisa. Tržište kanabisa je veliko i mnogi stalni korisnici odlučili su da se bolje snabdeju, očekujući poremećaje na tržištu tokom perioda izolacije, navedeno je u izveštaju.
 
Za razliku od kanabisa, zabeležen je pad potražnje za sintetičkim drogama, koje se obično koriste u rekreacionim okruženjima.
  • hm

    07.05.2020 17:40
    @glupost
    Da, samo nam jos i to fali da legalizuju...ima da procvetamo!
  • glupost

    07.05.2020 15:55
    Kao da se droga prenosi u dzepovima obicnih gradjana, pa evo sad, kako ne putujemo nastala nestasica. Alo to je ilegalna supstanca, uvek je ima, samo je skuplja sto je teze uneti. Kad je skuplja samo se vise kriminala donosi narkomanima, i vece djubre od droge im se uvaljuje (vecina droga sama po sebi je manje stetna od onog s cim se mesa i nacina na koji se koristi upravo jer je ilegalna). Legalizujte vec sta moze da se legalizuje.
  • Mastodont

    07.05.2020 15:17
    A kakve veze kanabis ima s drogom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.