Radnici pošte u Beču nisu poštovali karantin, pa su zarazili 158 osoba

Četvoro radnika centra za distribuciju pošiljki u Austriji nisu poštovali karantin i nastavili su da rade, iako su bili zaraženi virusom korona, pa su zarazili 158 osoba.
Radnici pošte u Beču nisu poštovali karantin, pa su zarazili 158 osoba
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Sada znamo kako je virus ušao u centre za distribuciju pošte", naveo je neimenovani izvor u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi bečkom listu "Esterajh".
 
Taj izvor je ukazao da su četiri osobe, koje su u Beču pozitivno testirane na virus korona, ignorisale odluku o karantinu i da su kao eksterna radna snaga nastavili da rade u centru u Hagenbrunu. To je moguće zato što bečke zdravstvene vlasti i dalje ne kontrolišu karantin na licu mesta, već samo šalju SMS poruku pacijentima, koji na to mogu odgovoriti gde god da se nalaze.
 
Ukupno je u Austriji do sada bilo 40.000 kontrolnih poseta pacijentima u kućnom karantinu, od čega 26.000 samo u pokrajini Tirol, 9.000 u pokrajini Štajerskoj, a u Beču nije bila nijedna provera karantina uz pomoć policije.
 
Pokrajinska kriminalistička služba Beča pokrenula je istragu u slučaju ulaska zaraze u centre pošte.
 
Nepoštovanje karantina se tretira kao svesno ugrožavanje ljudi i za to je predviđena kazna do tri godine zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet