Odložena kazna "oko za oko"

Kazna "oko za oko", čije je izvršenje u teheranskoj bolnici za danas zakazao iranski sud, odložena je na neodređeno vreme.
Kazna "oko za oko", čije je izvršenje u teheranskoj bolnici za danas zakazao iranski sud, odložena je na neodređeno vreme.

Bilo je planirano da Ameneh Bahrami oslepi Madžida Movahedija, koji joj je kiselinom unakazio lice i oslepeo je 2004. godine, pošto je odbila nekoliko njegovih ponuda za brak. Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti Internešenel je apelovala na iranske vlasti da Movahedi ne bude kažnjen sipanjem pet kapi kiseline u svako oko.  

Ameneh Bahrami je podržala presudu, javlja DPA. "To neće biti samo nadoknada za moj bol, već i signal koji će odvratiti druge ljude od takvih napada", rekla je Ameneh Bahrami. Ona živi u Španiji, ali se vratila u Iran da bi lično izvršila kaznu. Posle napada je nad Ameneh Bahrami izvedeno 19 operacija.
  • sale novosadjanin

    14.05.2011 13:47
    podrzavam
    taj vid kaznjavanja !!!
  • Marko

    14.05.2011 13:09
    Valjalo bi kod nas tako nesto uvesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet