Izetbegović: Pogrešna podrška Zukorliću

Pogrešio samo što je podržavao glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića, izjavio je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.
Pogrešio samo što je podržavao glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića, izjavio je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Izetbegović je u intervjuu za sarajevsko "Oslobodjenje" odbacio tvrdnje Zukorlića da se sa predstavnicima rivalske Islamske zajednice Srbije u Karađorđevu i Sarajevu netransparentno dogovarao o položaju te zajednice.

Prema rečima Izetbegovića, "u Karađorđevu nije ni pomenuta Islamska zajednica". "A da je pominjana, ja bih zagovarao jedinstvo islamske zajednice Bošnjaka. Ako Srbi mogu imati patrijarha u Beogradu čija se duhovna ovlašćenja odnose i na Srbe u BiH, zašto Bošnjaci ne bi imali reisa u Sarajevu koji organizuje verski život Bošnjaka u Srbiji", rekao je Izetbegović.

On je istakao da je "uvek podržavao jedinstvo islamske zajednice i da će tako i nastaviti". "Podržavao sam i Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno, pogrešio", rekao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet