Zakerberg priznao propuste Fejsbuka tokom predsedničkih izbora u SAD

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg priznao je danas da je ta društvena mreža kasnila u reagovanju na mešanje u američke predsedničke izbore 2016. godine i izrazio uverenje da će biti moguće "zaštititi integritet" narednih izbora u SAD.
Zakerberg priznao propuste Fejsbuka tokom predsedničkih izbora u SAD
Foto: Pixabay
Fejsbuk je poput Tvitera žestoko kritikovan zbog propusta u velikim kampanjama dezinformisanja 2016. godine, uključujući i američku predsedničku kampanju. 
 
Priznajući da je Fejsbuk kaskao tokom poslednje predsedničke kampanje u SAD, Zakerberg je u intervjuu za BBC istakao da sprečavanje mešanja u izbore predstavlja "trku u naoružanju" protiv zemalja kao što su Rusija, Iran ili Kina. 
 
"Zemlje će nastaviti da pokušavaju da se mešaju i imaćemo ovakve probleme, ali mnogo toga smo naučili od 2016. i uveren sam da ćemo moći da zaštitimo integritet narednih izbora", koji će biti održani 3. novembra, rekao je on. 
 
Zakerberg je u istom intervjuu rekao da je Fejsbuk tokom pandemije koronavirusa radio na uklanjanju lažnih vesti, omogućio ljudima da budu u kontaktu sa bližnjima i pomogao malim preduzećima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet