Zemljotres pogodio Avganistan

Zemljotres jačine od 5,9 stepeni po Rihteru pogodio je danas planinsku oblast Hindu Kuš na severu Avganistana, blizu pakistanske granice, saopštio je Američki seizmološki zavod.
Zemljotres jačine od 5,9 stepeni po Rihteru pogodio je danas planinsku oblast Hindu Kuš na severu Avganistana, blizu pakistanske granice, saopštio je Američki seizmološki zavod.

Zemljotres se dogodio oko 75 kilometara jugo-jugoistočno od Fejzabada i 256 kilometara od prestonice Kabula, na dubini od 207 kilometara, navodi se u izveštaju.

Epicentar potresa bio je 140 kilometara od Koruga u Tadžikistanu i 236 kilometara od Mingore u Pakistanu, dodaje se u izveštaju.

Za sada nema podataka o žrtvama i materijalnoj šteti, preneo je AFP.

Zemljotresi su česti na severu Avganistana i Pakistanu, a posebno trusno područje je Hindu Kuš, smešteno blizu mesta gde se susreću evroazijska i indijska tektonska ploča.

U zemljotresu jačine 7,6 stepeni Rihtera koji je u oktobru 2005. godine pogodio Pakistan poginulo je 74.000 ljudi, dok je 3,5 miliona ostalo bez domova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.