SZO ponovo pohvalila Kinu zbog dobre reakcije na pandemiju

Svetska zdravstvena organizacija ponovo je pohvalila Kinu zbog njenog odgovora na pandemiju virusa korona.
SZO je ukazala na "otvorenost" te zemlje za moguće sprovođenje naučnih istraživanja o poreklu virusa, uz učešće stručnjaka iz inostranstva.
 
Direktor SZO za vanredne situacije Majkl Rajan ukazao je na svakodnevne razgovore sa kolegama u Kini. On je rekao da ta agencija UN i mnoge vlade željno iščekuju da razumeju životinjsko poreklo virusa i naglasio da je veoma zadovoljan da čuje "veoma doslednu poruku iz Kine" o otvorenosti za takav pristup.
 
Rajan je rekao da ne veruje da je određen datum da međunarodna misija bude poslata u Kinu kako bi istražila poreklo virusa, "ali se radujemo da to uradimo što je pre moguće".
 
Generalni direktor SZO Tedros Adhan Gebrejesus podsetio je da je sa Kinom postignut dogovor u februaru o tome da međunarodni stručnjaci posete tu zemlju, ali da se to još nije dogodilo.
  • Novosadjanka

    26.05.2020 23:53
    SZO je jedna obicna mafija. Ne verujem im nista. I treba da propadnu. Nije ni cudo sto ih Tramp vise ne finansira. Kamo srece da i druge zemlje urade to isto sto pre.
  • Beočinac

    26.05.2020 09:56
    Hvale Kinu
    Jer ih finansira.
  • e

    26.05.2020 08:04
    Mogao bi čovek pomisliti da rade za Kinu, koliko je hvale. A i iz drugih razloga koji su se dešavali u proteklim mesecima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet